skip to Main Content

Welkom bij Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam Nieuw-West

Zoekt u een uitstekende fysiotherapeut in Amsterdam Nieuw-West? Een praktijk met meerdere specialisaties en waar u niet lang hoeft te wachten voor u aan een traject kunt beginnen? Fysiotherapie Nieuw Sloten is dan ideaal voor u. Binnen 24 uur nadat u contact met ons opneemt, zou u al bij ons terecht kunnen voor een afspraak. Onze fysio’s stellen zich namelijk flexibel op. Niet alleen qua werktijden overigens. Ook vanwege de diverse specialisaties op het gebied van fysiotherapie wordt Fysiotherapie Nieuw Sloten geroemd. Zo kunt u bij ons terecht voor manuele therapie, sportmassages en meerdere vormen van revalidatieprogramma’s. Wij bij Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam Nieuw-West voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Al onze fysio’s zijn namelijk erkend door het CKR-kwaliteitsregister. Bovendien worden door ons regelmatig bijscholingen en cursussen gevolgd. Op die manier blijven we steeds op de hoogte van alle wetenschappelijke ontwikkelingen in het vakgebied. Onze in Amsterdam Nieuw-West gelegen praktijk is eenvoudig bereikbaar, ook met de auto. Deze kunt u zelfs gratis voor de deur kwijt. Voor meer informatie kunt u verder lezen of contact opnemen.

Heeft u klachten? Maak een afspraak!

Een afspraak maken is simpel en u kunt binnen 24 uur al terecht! Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Fysiotherapie

Bij fysiotherapie draait het allemaal om het verhelpen van klachten aan het bewegingsapparaat van de mens. Wij behoren in dit opzicht tot de meest ervaren specialisten van Amsterdam Nieuw-West en de omgeving. We werken samen met veel huisartsen en andere gezondheidsexperts uit de regio. Bij Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam Nieuw-West kunt u dan ook uitermate goed terecht wanneer u regelmatig last heeft van overbelaste of verkrampte spieren. Onze fysiotherapeut zal u het leven weer gemakkelijker maken. Een behandeltraject bij onze fysio bestaat uit deze basisfacetten:

  • Door uw spieren te masseren wordt herstel bevorderd
  • Oefentherapie waarmee wordt gezorgd dat uw spieren geen verkeerde bewegingen maken, zodat u binnenkort weer vrijer kunt bewegen
  • Actieve coaching, om u goed inzicht te geven hoe u uw spieren precies kunt belasten

Nadat u zich heeft aangemeld stellen we behandelingsplan samen voor u. Daarna gaan we aan het werk om deze plannen in de praktijk te brengen. Dit kan bij ons in Amsterdam Nieuw-West, maar zo nodig ook bij u thuis. Alles om de gezondheidsklachten te verhelpen!

Revalidatie bij sportblessures

Heeft u terwijl u aan het sporten was een vervelende blessure opgelopen? En wilt daar vlot van herstellen? Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam Nieuw-West is een expert die u daarbij kan assisteren. Of u nu een voetballer bent, een zwemmer, een tennisser of de beoefenaar van welke andere sport dan ook, wij weten tot in detail welke trainingsprogramma’s goed passen bij elke sport en bij iedere kwetsuur. Snel en zelfverzekerd terugkeren op het sportveld is dus mogelijk via een op maat gemaakt trainingsprogramma van onze fysiotherapeut.

revalidatie amsterdam west

Sportmassage amsterdam nieuw west

Sportmassage

Bij de revalidatie van een sportblessure kunnen sportmassages een bijzonder nuttige toevoeging zijn. De sportmassages van Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam Nieuw-West kenmerken zich door onder meer een preventieve en herstelbevorderende uitwerking. Maar ook zorgt het, dankzij de verbeterde doorbloeding door de met een massage opgewekte wrijvingswarmte, voor een stukje ontspanning. Om deze reden kunnen sportmassages dus ook voor niet-sporters zinvol zijn.

Oncologische revalidatie

Voor patiënten die onder behandeling (geweest) zijn voor kanker, stellen wij speciale oncologische revalidatie beschikbaar. Doel hiervan is het bestrijden van vermoeidheid en medische klachten die het gevolg zijn van de behandeling van kanker. Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam Nieuw-West maakt onderdeel uit van een groot netwerk, samen met veel andere medische specialisten. Hierdoor weten we hersteltrajecten zo goed mogelijk te personaliseren, bijvoorbeeld wat betreft de conditietrainingen en massages die we geven. Dit moet leiden tot beïnvloeding en neutralisering van lichamelijke klachten. Uiteindelijk wordt langzaam maar zeker het vertrouwen in het eigen lichaam hierdoor weer opgebouwd.

Manuele therapie

Als u structureel pijn heeft aan de nek en/of de rug, dan zou u een manuele therapiesessie kunnen overwegen. Manuele therapie is aan te raden wanneer u (een van) de volgende klachten ervaart:

  • Pijn in het hoofd en/of de nek
  • Nek- en schouderklachten die doortrekken tot in de armen
  • Hoge rugklachten, met pijn hoog in de rug en rib- en borstpijn
  • Lage rugklachten, ook met uitstralende pijn in uw benen

Als u zich hiervoor aanmeldt, dan begint het allemaal met een zorgvuldige analyse waaruit moet blijken waar de klachten precies vandaan komen. Daarna stellen we samen een behandelplan op.

De manueel therapeut van Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam Nieuw-West zorgt er door dit specialistische behandeltraject voor dat u als patiënt na verloop van tijd uw gewrichten weer eenvoudiger kunt bewegen.

Vergelijkbaar met een chiropractor

Als u op zoek bent naar een chiropractor in Amsterdam Nieuw-West, kunt u in veel gevallen eveneens bij ons terecht. De behandelmethode van een chiropractor is immers sterk vergelijkbaar met de manuele therapie die wij als fysiotherapeut in de omgeving van Amsterdam Nieuw-West aanbieden. Het verschil tussen beide behandelingen is dat een chiropractor vanuit de wervelkolom en het zenuwstelsel werkt, terwijl wij met manuele therapie werken vanuit de spieren. Daarnaast kijken wij puur naar het gebied waar de pijn zit en kijkt een chiropractor vaak naar het hele lichaam. Een chiropractor gebruikt specifiek uitgevoerde correcties en maakt vaak gebruik van röntgenfoto’s. Een behandeling van een chiropractor gaat dus verder dan die van onze manueel therapeut in de omgeving van Amsterdam Nieuw-West. De overeenkomst van de behandelingen is echter dat deze allebei gericht zijn op het verbeten van lichaamsverbeteringen. Bent u benieuwd of wij u kunnen helpen? Maak gerust een afspraak om te ontdekken of manuele therapie voor u geschikt is voordat u een chiropractor in Amsterdam Nieuw-West bezoekt.

Orthopedische revalidatie

Bent u kort geleden geopereerd aan uw knie, schouder, rug, heup of enkel? Of ondergaat u binnenkort een dergelijke operatie? Het volgen van een orthopedisch revalidatieprogramma is dan erg belangrijk. De fysio van Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam Nieuw-West kan samen met uw persoonlijke orthopeed tot een ideaal programma voor u komen. Nadat u het ziekenhuis heeft verlaten kunt u hieraan beginnen. Interessant is dat de orthopeden van Xpert Orthopedie, waar wij een partnerschap mee hebben, iedere vrijdagochtend in onze praktijk zijn voor een polikliniek. Misschien kunt u daar ook baat bij hebben. Verder werken we uiteraard nauw samen met het Amsterdam UMC, alsmede met traumachirurgen en revalidatieartsen die aldaar of elders werkzaam zijn. Samen met alle betrokkenen zetten we ons dus op assertieve wijze in om het herstel van patiënten na een operatie prettig en succesvol te laten verlopen.

Fitness

Als u bij Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam Nieuw-West een behandeltraject volgt, dan mag u maar liefst drie keer per week bij ons gratis komen fitnessen. Dit om het herstel een extra handje te helpen. Maar ook wanneer u momenteel niet onder behandeling bent bij onze fysio bent u zeer welkom in onze fitnessruimte. Bij ons vindt bijvoorbeeld Fysiofit plaats onder begeleiding van een vakkundige fysiotherapeut. Dit houdt in dat u in een prettige omgeving en in een non-competitieve sfeer uw gepersonaliseerde oefenschema’s kunt volgen.

Fysiotherapie gezocht in Amsterdam Nieuw-West? Bel of mail ons!

Heeft u interesse in een van de specialistische behandeltrajecten van Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam Nieuw-West? En wenst u zich daarvoor aan te melden? Bel dan naar 06-22008173 of stuur per e-mail een bericht naar info@praktijkfysiotherapie.nl. Bij Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam Nieuw-West kunt u vervolgens al snel terecht.

Wij zijn open. Behandelingen op de praktijk, aan huis en via videobellen zijn mogelijk volgens de richtlijnen van het RIVM. Graag eerst bellen, Appen of mailen.
+
Afspraak maken