skip to Main Content

Welkom bij Fysiotherapie Nieuw Sloten, niet ver van Amsterdam-Oost

Woont u in Amsterdam-Oost en zoekt u een goede en veelzijdige fysio? Fysiotherapie Nieuw Sloten is dan een ideale optie voor u. Wij zijn zowel ervaren als veelzijdig. Dit laatste komt tot uiting in de vele verschillende behandelingen die we bieden op het gebied van fysiotherapie. Zo kunt u bij ons terecht voor manuele therapie, sportmassages en revalidatie in uiteenlopende omstandigheden. Onze fysio’s zijn flexibel inzetbaar. Daardoor kunt u al binnen een dag na uw aanmelding bij ons aan een behandeltraject beginnen. Fysiotherapie Nieuw Sloten onderscheidt zich verder van andere fysio’s in en rond Amsterdam-Oost door het feit dat al onze fysio’s regelmatig cursussen en bijscholingen volgen. De laatste wetenschappelijke ontwikkelingen in ons vakgebied zijn ons dan ook bekend. Daarmee voldoen we altijd aan de hoogste kwaliteitseisen. Dat onze fysiotherapeuten zijn geregistreerd in het CKR-kwaliteitsregister mag daarom geen verrassing heten. Met alle zorgverzekeraars hebben we contracten, waardoor u zeker bij ons terecht kunt. Tenslotte kunt u gerust vanuit Amsterdam-Oost met de auto naar onze praktijk komen. We hebben voldoende én gratis parkeergelegenheid voor de deur. Lees verder om meer te weten te komen over onze specialisaties.

Heeft u klachten? Maak een afspraak!

Een afspraak maken is simpel en u kunt binnen 24 uur al terecht! Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Fysiotherapie

Als u niet ver van Amsterdam-Oost een fysiotherapeut zoekt met veel ervaring in het behandelen van alle klachten aan het bewegingsapparaat van de mens, dan zit u bij Fysiotherapie Nieuw Sloten goed. Wij werken altijd samen met huisartsen en andere specialisten, ook die uit Amsterdam-Oost. Wordt u gehinderd door verkrampte of overbelaste spieren? Maak dan een afspraak met onze fysiotherapeut en start een traject dat uit de volgende basiselementen bestaat:

  • Massages: door uw spieren te masseren wordt herstel bevorderd
  • Oefentherapie; hierdoor wordt gezorgd dat uw spieren de correcte bewegingen maken en binnenkort weer vrij kunnen bewegen
  • Actieve coaching, zodat u goed inzicht krijgt in hoe spieren precies te belasten

Het zorgvuldig opstellen van een compleet en gepersonaliseerd behandelingsplan, daar begint het allemaal mee bij onze fysiotherapeut. Daarna zetten we alles op alles om met behulp van dit plan alle doelen te behalen. Mocht het nodig zijn, dan komen we ook bij u thuis in Amsterdam-Oost.

Revalidatie bij sportblessures

Bent u geblesseerd geraakt tijdens het sporten en zou u graag snel willen herstellen? In de omgeving van Amsterdam-Oost is Fysiotherapie Nieuw Sloten dan de aangewezen specialist. Onze therapeuten, die zelf ook ervaring hebben in topsport en recreatieve sport, stellen voor u een trainingsprogramma op dat speciaal op uw situatie is gebaseerd. In dit programma wordt vakkundig rekening gehouden met de specifieke facetten van uw sport. We hebben ervaring met tennissers, zwemmers, voetballers en beoefenaars van vele andere sporten. Wij coachen en adviseren u als sporter zodanig dat u op een zelfverzekerde manier kunt terugkeren naar het sportveld.

revalidatie

Sportmassage

Sportmassage

Als u in de buurt van Amsterdam-Oost een specialist zoekt voor sportmassages, neem dan zeker eens contact op met Fysiotherapie Nieuw Sloten. Onze fysio’s weten specifiek en diep op de voor uw sport relevante spieren te masseren. Uiteindelijk werkt een sportmassage daardoor preventief, herstelbevorderend en ontspannend. Dit omdat een duidelijke verbetering van de doorbloeding wordt bewerkstelligd. Door de hierbij opgewekte wrijvingswarmte ontstaat een ontspannend gevoel. Een sportmassage is om deze reden trouwens ook waardevol als u geen sporter bent.

Revalidatie bij kanker

Aan patiënten die behandeld worden, of reeds behandeld zijn, voor kanker biedt Fysiotherapie Nieuw Sloten specialistische oncologische revalidatie. Dit heeft als doel de vermoeidheid en andere medische klachten tijdens en na de behandeling van deze ziekte het hoofd te bieden. Wij zitten in een goed netwerk van oncorevalidatie, ook met stakeholders uit Amsterdam-Oost, waardoor we gepersonaliseerde hersteltrajecten aanbieden. Het hervinden van vertrouwen in het eigen lichaam is een centrale doelstelling bij onze oncologische revalidatie. Door middel van op maat samengestelde conditietrainingen en massages beïnvloeden en neutraliseren we klachten.

Manuele therapie

Als u in het bijzonder in uw nek of rug klachten heeft, dan zou manuele therapie geschikt voor u kunnen zijn. Alleszins zorgt onze manueel therapeut dat men gewrichten weer eenvoudiger zal kunnen bewegen. Door de behandelingen zal de pijn immers verminderen. Al bij al is manuele therapie aan te raden als u (een van) de volgende klachten ervaart:

  • Pijn in het hoofd en/of de nek
  • Nek- en schouderklachten die doortrekken tot in uw armen
  • Hoge rugklachten, met pijn hoog in de rug en rib- en borstpijn
  • Lage rugklachten, ook met uitstralende pijn in uw benen

Komt u vanuit Amsterdam-Oost naar onze praktijk, dan zal onze manueel therapeut eerst willen weten wat uw precieze klachten zijn. Daarna wordt in overleg met u een behandelplan opgesteld.

Vergelijkbaar met een chiropractor

Als u op zoek bent naar een chiropractor in Amsterdam-Oost, kunt u in veel gevallen eveneens bij ons terecht. De behandelmethode van een chiropractor is immers sterk vergelijkbaar met de manuele therapie die wij als fysiotherapeut in de omgeving van Amsterdam-Oost aanbieden. Het verschil tussen beide behandelingen is dat een chiropractor vanuit de wervelkolom en het zenuwstelsel werkt, terwijl wij met manuele therapie werken vanuit de spieren. Daarnaast kijken wij puur naar het gebied waar de pijn zit en kijkt een chiropractor vaak naar het hele lichaam. Een chiropractor gebruikt specifiek uitgevoerde correcties en maakt vaak gebruik van röntgenfoto’s. Een behandeling van een chiropractor gaat dus verder dan die van onze manueel therapeut in de omgeving van Amsterdam-Oost. De overeenkomst van de behandelingen is echter dat deze allebei gericht zijn op het verbeten van lichaamsverbeteringen. Bent u benieuwd of wij u kunnen helpen? Maak gerust een afspraak om te ontdekken of manuele therapie voor u geschikt is voordat u een chiropractor in Amsterdam-Oost bezoekt.

Orthopedische revalidatie

Ondergaat u binnenkort een operatie aan het bewegingsapparaat, of heeft u een dergelijke operatie net achter de rug? Voor en na zo’n operatie aan bijvoorbeeld heup, rug, schouder, knie of enkel is orthopedische revalidatie erg belangrijk. Daarom krijgt u na het verlaten van het ziekenhuis een gepersonaliseerd revalidatieprogramma. Dit programma kunt u deels thuis in (of nabij) Amsterdam-Oost volgen en ook gedeeltelijk bij onze fysio. Uw revalidatie zal in samenwerking met uw orthopeed tot stand komen. Fysiotherapie Nieuw Sloten heeft een partnerschap met de orthopeden van Xpert Orthopedie. Elke ochtend geven zij polikliniek in onze praktijk. Bovendien hebben we een samenwerkingsverband met het Amsterdam UMC. U merkt het al, er wordt zo goed mogelijk samengewerkt tussen fysiotherapeuten, traumachirurgen en revalidatieartsen. Alles om het herstel van patiënten zo optimaal mogelijk te laten verlopen!

Fitness

Als u in de nabijheid van Amsterdam-Oost een plek zoekt waar u onder begeleiding van een gediplomeerde fysiotherapeut kunt sporten, ga dan voor Fysiofit bij Fysiotherapie Nieuw Sloten. Dat is verantwoord trainen in een kleine setting en zonder competitieve sfeer. Bovendien krijgt u oefenschema’s aangeboden die op uw persoonlijke situatie zijn toegespitst. Los hiervan is het zo dat als u een van de hierboven beschreven behandelingen volgt bij Fysiotherapie Nieuw Sloten, dat u drie keer per week gratis bij ons kunt komen fitnessen. Zo kunt u zelfstandig werken aan een goed herstel!

Fysiotherapie gezocht bij Amsterdam-Oost? Bel of mail ons!

Als u belangstelling heeft voor een specialistische behandeling van een deskundige fysio niet ver van Amsterdam-Oost, neem dan gerust contact met ons op. Bel 06-22008173 of stuur een e-mail naar info@praktijkfysiotherapie.nl, dan kunt u al binnen 24 uur een afspraak hebben in onze praktijk in Nieuw Sloten. U zult snel merken dat dit een goede beslissing is, want onze fysiotherapeuten behoren tot de beste van de omgeving van Amsterdam-Oost.

Wij zijn open. Behandelingen op de praktijk, aan huis en via videobellen zijn mogelijk volgens de richtlijnen van het RIVM. Graag eerst bellen, Appen of mailen.
+
Afspraak maken