skip to Main Content

Welkom bij Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam-West

Woont u in Amsterdam-West en zoekt u een deskundige fysio, dan is Fysiotherapie Nieuw Sloten de juiste keuze. Wij bieden vele verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie. Voor onder meer manuele therapie, sportmassages en meerdere soorten revalidatie kunt u terecht bij onze fysiotherapeut. Onze fysio’s zijn daarbij flexibel inzetbaar. U kunt daardoor al binnen een etmaal na uw aanmelding beginnen aan een behandel- of hersteltraject. Alle fysio’s van Fysiotherapie Nieuw Sloten volgen regelmatig bijscholingen en cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen in ons vakgebied. Verder zijn onze fysiotherapeuten allen geregistreerd in het CKR-kwaliteitsregister. Om deze redenen kunt u er vanuit gaan dat wij voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Bovendien hebben wij contracten met alle zorgverzekeraars. Tenslotte beschikken wij bij onze praktijk in Amsterdam-West over voldoende gratis (!) parkeergelegenheid. Wilt u meer weten over onze specialisaties? Lees dan even verder of neem contact met ons op.

Heeft u klachten? Maak een afspraak!

Een afspraak maken is simpel en u kunt binnen 24 uur al terecht! Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Fysiotherapie

Fysiotherapie Nieuw Sloten behoort zonder twijfel tot de meest ervaren fysiotherapeuten van Amsterdam-West. We beschikken onder meer over veel expertise met het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat. Met veel huisartsen en andere specialisten uit Amsterdam-West en omgeving hebben wij samenwerkingsverbanden. Heeft u last van overbelaste of verkrampte spieren? Maak dan zeker eens een afspraak met onze fysio. Deze kan u een traject aanbevelen dat bestaat uit de volgende basisaspecten:

  • Door uw spieren te masseren wordt herstel bevorderd
  • Oefentherapie: hiermee wordt gezorgd dat uw spieren geen verkeerde bewegingen maken en binnenkort weer vrij kunnen bewegen
  • Actieve coaching om goed inzicht te krijgen hoe u uw spieren precies kunt belasten

Wanneer u zich bij ons aanmeldt zal onze fysiotherapeut een volledig behandelingsplan op maat opstellen. Daarna gaan we aan de slag om de vastgestelde doelen te behalen. Zo nodig kan onze fysio ook vanuit Amsterdam-West bij u thuis komen voor de behandelingen.

Revalidatie bij sportblessures

Heeft u tijdens het sporten een blessure opgelopen en zou u hiervan graag snel willen herstellen? In Amsterdam-West bevindt zich met Fysiotherapie Nieuw Sloten de specialist hieromtrent. Onze fysio’s hebben zelf ook de nodige ervaring in topsport en recreatieve sport, dus zij weten waar ze het over hebben. We stellen gepersonaliseerde trainingsprogramma’s op, speciaal toegespitst op uw sport en uw kwetsuur. Zo hebben we al vele zwemmers, tennissers, voetballers en andere sporters geholpen aan een snelle en zelfverzekerde terugkeer naar het sportveld.

revalidatie amsterdam

amsterdam Sportmassage

Sportmassage

Sportmassages kunnen een geschikte aanvulling zijn op de revalidatie bij een sportblessure. Van een sportmassage gaat een preventieve en een herstelbevorderende werking uit. Bovendien heeft het een ontspannend effect, aangezien een aanmerkelijke verbetering van de doorbloeding wordt gerealiseerd met opgewekte wrijvingswarmte als gevolg. Dat zorgt ervoor dat ook voor niet-sporters deze sportmassages een heilzame werking kunnen hebben. Voor deze specifieke sportmassages kunt u bij uitstek bij Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam-West terecht.

Oncologische revalidatie

Speciaal voor patiënten die momenteel onder behandeling zijn voor kanker bieden wij oncologische revalidatie. Ook wanneer de behandeling reeds is voltooid kunt u deze revalidatie volgen. Het doel hiervan is de vermoeidheid en bepaalde medische klachten die veroorzaakt worden door de behandelingen en medicaties te bestrijden. Samen met vele andere partijen in de oncorevalidatie uit Amsterdam-West en omgeving zitten wij in een netwerk. Daarom leveren wij uitstekende hersteltrajecten op maat, die bestaan uit onder meer conditietrainingen en massages. Hiermee worden klachten beïnvloed en geneutraliseerd waardoor het vertrouwen in het eigen lichaam langzaam maar zeker hervonden wordt.

Manuele therapie

Heeft u structurele rug- en/of nekklachten? Overweeg dan eens manuele therapie te volgen. De manueel therapeut van Fysiotherapie Nieuw Sloten weet ervoor te zorgen dat men gewrichten weer makkelijker kan bewegen. Dit door het feit dat de pijn vermindert dankzij onze behandelingen. Wenst u zich inderdaad aan te melden voor manuele therapie in onze praktijk in Amsterdam-West, dan zal onze fysiotherapeut eerst onderzoeken wat de exacte klachten zijn. Daarna wordt een behandelplan opgesteld, uiteraard in overleg met u. Manuele therapie is hoe dan ook raadzaam bij (een van) de volgende klachten:

  • Pijn in het hoofd en/of de nek
  • Nek- en schouderklachten die doortrekken tot in de armen
  • Hoge rugklachten, met pijn hoog in de rug en rib- en borstpijn
  • Lage rugklachten, ook met uitstralende pijn in uw benen

Vergelijkbaar met een chiropractor

Als u op zoek bent naar een chiropractor in Amsterdam-West, kunt u in veel gevallen eveneens bij ons terecht. De behandelmethode van een chiropractor is immers sterk vergelijkbaar met de manuele therapie die wij als fysiotherapeut in de omgeving van Amsterdam-West aanbieden. Het verschil tussen beide behandelingen is dat een chiropractor vanuit de wervelkolom en het zenuwstelsel werkt, terwijl wij met manuele therapie werken vanuit de spieren. Daarnaast kijken wij puur naar het gebied waar de pijn zit en kijkt een chiropractor vaak naar het hele lichaam. Een chiropractor gebruikt specifiek uitgevoerde correcties en maakt vaak gebruik van röntgenfoto’s. Een behandeling van een chiropractor gaat dus verder dan die van onze manueel therapeut in de omgeving van Amsterdam-West. De overeenkomst van de behandelingen is echter dat deze allebei gericht zijn op het verbeten van lichaamsverbeteringen. Bent u benieuwd of wij u kunnen helpen? Maak gerust een afspraak om te ontdekken of manuele therapie voor u geschikt is voordat u een chiropractor in Amsterdam-West bezoekt.

Orthopedische revalidatie

Wordt u binnenkort geopereerd aan uw heup, rug, schouder, knie of enkel? Of heeft u een dergelijke operatie kort geleden ondergaan? Zowel voor als na zo’n operatie is het aan te bevelen orthopedische revalidatie te volgen. Bij het verlaten van het ziekenhuis krijgt u een op maat gemaakt revalidatieprogramma. Dit programma komt tot stand in nauwe samenwerking met uw orthopeed. Dit kunt u gedeeltelijk thuis volgen en deels bij onze fysio in Amsterdam-West. Goed om te weten is dat in onze praktijk iedere vrijdagochtend er een polikliniek plaatsvindt door de orthopeden van Xpert Orthopedie, waarmee wij een partnerschap hebben. Verder werken we nauw samen met het Amsterdam UMC en traumachirurgen en revalidatieartsen die daar of elders werkzaam zijn. Met andere woorden, wij zetten ons actief in om het herstel van patiënten na een operatie zo goed mogelijk te laten verlopen.

Fitness

Als u een van de hierboven beschreven behandeltrajecten volgt bij Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam-West, dan profiteert u van een extra voordeel. U mag namelijk maar liefst drie keer per week kosteloos komen fitnessen in onze praktijk. Zo wordt u ruim baan geboden om extra te werken aan een goed herstel. Maar ook los hiervan kunt u onder begeleiding van onze gediplomeerde fysiotherapeut komen sporten. Fysiofit houdt bij ons in dat u in een prettige sfeer en in een non-competitieve setting kunt sporten. Hierbij krijgt u bovendien oefenschema’s aangeboden die zijn samengesteld aan de hand van uw lichaam en doelstellingen.

Fysiotherapie gezocht in Amsterdam-West? Bel of mail ons!

Heeft u interesse in een specialistische behandeling van onze fysio van Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam-West? Neem dan gerust contact met ons op om een eerste afspraak te maken. Als er spoed bij komt kijken, dan kan deze afspraak al binnen 24 uur plaatsvinden. Bel 06-22008173 of stuur een e-mail naar info@praktijkfysiotherapie.nl. U zult er geen spijt van krijgen, want onze Fysiotherapie Nieuw Sloten is een autoriteit onder de fysio’s in Amsterdam-West en omgeving.

Wij zijn open. Behandelingen op de praktijk, aan huis en via videobellen zijn mogelijk volgens de richtlijnen van het RIVM. Graag eerst bellen, Appen of mailen.
+
Afspraak maken