skip to Main Content

Welkom bij Fysiotherapie Nieuw Sloten bij Amsterdam-Zuid

Zoekt u een deskundige fysiotherapeut in of bij Amsterdam-Zuid? Fysiotherapie Nieuw Sloten is dan een ideale optie voor u. Zeker als u snel behandeld wenst te worden. Binnen 24 uur na het eerste contactmoment kunt u namelijk al terecht voor een afspraak. Dit vanwege de grote flexibiliteit die onze fysio’s aan de dag leggen. Let op, deze flexibiliteit behelst niet alleen de werktijden. Wij bieden ook verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie. Te denken valt daarbij aan manuele therapie, sportmassages en meerdere vormen van revalidatieprogramma’s. De fysio’s van Fysiotherapie Nieuw Sloten voldoen zonder twijfel aan de hoogste kwaliteitseisen. Zij zijn namelijk allen geregistreerd in het CKR-kwaliteitsregister. Bovendien volgen ze regelmatig bijscholingen en cursussen. Alles om altijd op de hoogte te zijn van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen in het vakgebied. Tenslotte hebben wij met alle zorgverzekeraars contracten en kunt u vanuit Amsterdam-Zuid gerust met de auto naar onze praktijk komen, want wij beschikken over genoeg én gratis parkeergelegenheid. Lees verder of neem contact op voor meer informatie.

Heeft u klachten? Maak een afspraak!

Een afspraak maken is simpel en u kunt binnen 24 uur al terecht! Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Fysiotherapie

Als autoriteit in het vak beschikt Fysiotherapie Nieuw Sloten over veel expertise in het verhelpen van klachten aan het bewegingsapparaat van de mens. In de fysiotherapie behoren wij tot de meest ervaren specialisten van de omgeving van Amsterdam-Zuid. Daarbij werken we nauw samen met specialisten, zoals huisartsen, uit de regio. Ondervindt u hinder van overbelaste of verkrampte spieren? Onderschat dan niet hoe zeer een goede fysio u het leven makkelijk kan maken. Kiest u voor een behandeltraject? Dan bestaat dit normaliter uit de volgende basisaspecten:

  • Door uw spieren te masseren wordt herstel bevorderd
  • Oefentherapie waarmee wordt gezorgd dat uw spieren geen verkeerde bewegingen maken, zodat u binnenkort weer vrijer kunt bewegen
  • Actieve coaching, om u goed inzicht te geven hoe u uw spieren precies kunt belasten

Nadat u zich aanmeldt, stelt onze fysiotherapeut eerst een compleet behandelplan op voor u. Daarna gaan we zo snel als u wilt aan de slag. Indien nodig kan onze fysio ook bij u in Amsterdam-Zuid langskomen. Alles om de vastgestelde doelstellingen te behalen!

Revalidatie bij sportblessures

Heeft u tijdens het beoefenen van uw favoriete sport een kwetsuur opgelopen? En zou u het herstel daarvan willen bespoedigen? Fysiotherapie Nieuw Sloten nabij Amsterdam-Zuid is een specialist die u daarbij kan helpen. Wij weten precies welke trainingsprogramma’s precies geschikt zijn voor bijvoorbeeld tennissers, voetballers, zwemmers of beoefenaars van welke andere sport dan ook. Via een gepersonaliseerd trainingsprogramma van onze fysio zult u snel en zelfverzekerd kunnen terugkeren op het sportveld.

revalidatie amsterdam zuid

Sportmassage amstedam zuid

Sportmassage

Als u revalideert van een sportblessure, dan kunnen sportmassages een welkome aanvulling zijn aan het revalidatieprogramma. De uitwerking van een sportmassage is zowel preventief als herstelbevorderend. Maar ook als u geen professionele of fanatieke beoefenaar van een sport bent kunt u bij Fysiotherapie Nieuw Sloten nabij Amsterdam-Zuid terecht voor een sportmassage. Dit vanwege het ontspannende effect dat wordt veroorzaakt door een verbeterde doorbloeding, wat weer het gevolg is van de opgewekte wrijvingswarmte.

Oncologische revalidatie

Oncologische revalidatie is bestemd voor patiënten die momenteel onder behandeling zijn, of die de behandeling reeds hebben afgerond, voor kanker. Het doel van dit type revalidatie is het tegengaan van vermoeidheid en medische klachten die tijdens het behandelen van kanker zijn ontstaan. Fysiotherapie Nieuw Sloten zit samen met veel andere partijen en specialisten, ook uit Amsterdam-Zuid, in een netwerk. Dit helpt ons op hersteltrajecten zo veel mogelijk te personaliseren. Dit leidt bijvoorbeeld tot precies de juiste conditietrainingen en massages. Lichamelijke klachten worden hiermee beïnvloed en geneutraliseerd, mede waardoor het vertrouwen in het eigen lichaam langzaam maar zeker weer wordt opgebouwd.

Manuele therapie

Heeft u structureel last van nek- en/of rugklachten? Wellicht zou u dan eens manuele therapie moeten uitproberen. Alleszins is het zo dat de manueel therapeut van Fysiotherapie Nieuw Sloten bij Amsterdam-Zuid ervoor zorgt dat de patiënt(e) zijn of haar gewrichten weer eenvoudiger kan bewegen. Dit vanwege de specialistische behandelingen van deze therapeut. Als u zich hiervoor aanmeldt, dan begint onze fysiotherapeut met een analyse om vast te stellen waar exact de klachten vandaan komen. Daarna wordt in overleg met u een behandelplan opgesteld – en uitgevoerd. Manuele therapie is aan te bevelen bij (een van) de volgende klachten:

  • Pijn in het hoofd en/of de nek
  • Nek- en schouderklachten die doortrekken tot in de armen
  • Hoge rugklachten, met pijn hoog in de rug en rib- en borstpijn
  • Lage rugklachten, ook met uitstralende pijn in uw benen

Vergelijkbaar met een chiropractor

Als u op zoek bent naar een chiropractor in Amsterdam-Zuid, kunt u in veel gevallen eveneens bij ons terecht. De behandelmethode van een chiropractor is immers sterk vergelijkbaar met de manuele therapie die wij als fysiotherapeut in de omgeving van Amsterdam-Zuid aanbieden. Het verschil tussen beide behandelingen is dat een chiropractor vanuit de wervelkolom en het zenuwstelsel werkt, terwijl wij met manuele therapie werken vanuit de spieren. Daarnaast kijken wij puur naar het gebied waar de pijn zit en kijkt een chiropractor vaak naar het hele lichaam. Een chiropractor gebruikt specifiek uitgevoerde correcties en maakt vaak gebruik van röntgenfoto’s. Een behandeling van een chiropractor gaat dus verder dan die van onze manueel therapeut in de omgeving van Amsterdam-Zuid. De overeenkomst van de behandelingen is echter dat deze allebei gericht zijn op het verbeten van lichaamsverbeteringen. Bent u benieuwd of wij u kunnen helpen? Maak gerust een afspraak om te ontdekken of manuele therapie voor u geschikt voordat u een chiropractor in Amsterdam-Zuid bezoekt.

Orthopedische revalidatie

Gaat u in afzienbare tijd geopereerd worden aan uw rug, schouder, heup, knie of enkel? Of heeft u onlangs een dergelijke operatie ondergaan? Dan is het erg zinvol om een orthopedisch revalidatieprogramma te volgen. Onze vakkundige fysio weet precies waar dit programma voor u aan moet voldoen. In samenwerking met uw orthopeed zal het programma tot stand komen. Bij het verlaten van het ziekenhuis kunt u aan de revalidatie beginnen. Dit kan deels thuis en deels bij onze fysio vlakbij Amsterdam-Zuid gebeuren. De orthopeden van Xpert Orthopedie, waarmee wij een partnerschap hebben, zijn overigens elke vrijdagochtend in onze praktijk voor een polikliniek. Daar kunt u eventueel uw voordeel mee doen. Maar ook werken we natuurlijk actief samen met het Amsterdam UMC en traumachirurgen en revalidatieartsen die daar of elders werkzaam zijn. Kortom, samen met alle betrokkenen zetten we ons actief in om de genezing van patiënten na een operatie goed en gestroomlijnd te laten verlopen.

Fitness

Volgt u een van de behandeltrajecten bij Fysiotherapie Nieuw Sloten nabij Amsterdam-Zuid? Dan profiteert u van het feit dat u maar liefst driemaal per week gratis mag komen fitnessen in onze praktijk. Op deze manier kunt u zelfstandig een extra bijdrage leveren aan uw herstel. Maar ook als u geen specifiek traject bij ons volgt bent u van harte welkom in onze fitnessruimte. Onder begeleiding van een gediplomeerde fysiotherapeut vindt er Fysiofit plaats. Dat houdt sporten in een aangename setting en een non-competitieve sfeer in. U krijgt dan ook gepersonaliseerde oefenschema’s aangeboden die u kunt volgen.

Fysiotherapie gezocht nabij Amsterdam-Zuid? Bel of mail ons!

Bent u nieuwsgierig naar een van de specialisaties van Fysiotherapie Nieuw Sloten bij Amsterdam-Zuid? Neem dan zeker eens contact op, dan kunnen we bestuderen op welke manier we u het best kunnen helpen. Als er spoed achter zit, dan kunnen we zelfs al binnen 24 uur een afspraak laten plaatsvinden. Bel 06-22008173 of stuur een e-mail naar info@praktijkfysiotherapie.nl. Fysiotherapie Nieuw Sloten nabij Amsterdam-Zuid helpt u graag van uw lichamelijke klachten af.

Wij zijn open. Behandelingen op de praktijk, aan huis en via videobellen zijn mogelijk volgens de richtlijnen van het RIVM. Graag eerst bellen, Appen of mailen.
+
Afspraak maken