skip to Main Content

De fysiotherapeut in Amsterdam met ruim 35 jaar ervaring

Zoekt u in Amsterdam een fysiotherapeut voor een uitstekende behandeling op maat? Fysiotherapie Nieuw Sloten is een praktijk met ruim 35 jaar ervaring. Onze expertise behelst onder meer fysiotherapie, manuele therapie, fitness, sportmassages en orthopedische revalidatie in Amsterdam. Daarbij werken we met flexibel inzetbare fysio’s, zodat we binnen een dag na uw aanmelding al een afspraak kunnen hebben. Een behandeling binnen 24 uur is bij ons dus mogelijk. Verder volgen al onze fysio’s regelmatig cursussen en bijscholingen. Daardoor zijn we volledig op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen in ons vakgebied. Bovendien zijn alle fysiotherapeuten geregistreerd in het kwaliteitsregister CKR. Belangrijk is daarnaast dat wij met alle zorgverzekeraars een contract hebben afgesloten, waardoor u altijd bij ons terecht kunt. Verder is onze praktijk in Amsterdam uitstekend bereikbaar en kunt u gratis voor de deur parkeren. Lees verder om erachter te komen welke behandelingen in de fysiotherapie wij bieden.

Heeft u klachten? Maak een afspraak!

Een afspraak maken is simpel en u kunt binnen 24 uur al terecht! Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Fysiotherapie in Amsterdam

Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam beschikt over een decennialange ervaring met het behandelen van alle klachten aan het bewegingsapparaat van de mens. Voor een zo goed mogelijke begeleiding werken we samen met huisartsen en andere specialisten uit Amsterdam en omgeving. Heeft u regelmatig last van verkrampte en/of overbelaste spieren? Dan kunt u bij uitstek terecht bij onze fysiotherapeut. De volgende zaken zijn basiselementen die behoren bij ons doordachte fysiotherapie traject:

  • Massages: door uw spieren te masseren bevorderen we herstel
  • Oefentherapie, waardoor ervoor wordt gezorgd dat uw spieren precies de juiste bewegingen maken en binnenkort weer vrij kunnen bewegen
  • We coachen u actief, zodat u goed inzicht krijgt in hoe u uw spieren kunt belasten

De eerste behandeling bij onze fysio begint met het opstellen van een volledig gepersonaliseerd behandelingsplan. Door dit plan te volgen zullen al uw doelen behaald worden. Indien nodig komen we ook bij u in (of nabij) Amsterdam thuis.

Revalidatie bij sportblessures

Heeft u tijdens het sporten een blessure opgelopen en wilt u graag binnenkort terugkeren in uw sport? Dan is sportrevalidatie van Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam geschikt voor u. Onze therapeuten hebben zelf namelijk ook ervaring met topsport en recreatieve sport. Door een op maat gemaakt trainingsprogramma te volgen kunt u onder begeleiding terugkeren in uw sport. In dit programma zullen elementen worden opgenomen voor de optimale voorbereiding voor uw specifieke sport. We hebben ervaring met tennis, zwemmen, voetbal en vele andere sporten. De sporter coachen en adviseren voor een zelfverzekerde terugkeer naar het sportveld, dat is het doel van onze fysiotherapeut.

Fysiotherapie Amsterdam

Fysiotherapeut Amsterdam

Sportmassage

Een sportmassage is een specialiteit onder de massages die onze fysiotherapeut in Amsterdam aanbiedt. Hierbij masseert onze fysio specifiek en diep op de relevante spieren. Daardoor is een sportmassage ontspannend, preventief en herstelbevorderend. Door een aanmerkelijke verbetering van de doorbloeding en de opgewekte wrijvingswarmte ontstaat een gevoel van ontspanning. Om deze reden is een sportmassage overigens ook geschikt voor niet-sporters.

Manuele therapie

Manuele therapie helpt in beginsel klachten in de nek of de rug te bestrijden. De manueel therapeut van Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam zorgt ervoor dat u uw gewrichten weer gemakkelijker zult kunnen bewegen. De pijn zal afnemen, waardoor uiteindelijk alle bewegingen eenvoudiger en met minder pijn uit te voeren zijn. Manuele therapie is geschikt wanneer u (een van) de volgende klachten ervaart:

  • Pijn in uw hoofd en/of nek
  • Nek- en schouderklachten die doortrekken tot in uw armen
  • Hoge rugklachten, met pijn hoog in de rug en rib- en borstpijn
  • Lage rugklachten, ook met uitstralende pijn in uw benen

Tijdens de eerste behandeling bespreekt onze manueel therapeut met u wat uw exacte klachten zijn. Ook voert de fysiotherapeut een onderzoek uit, waarna we samen een behandelplan opstellen.

Vergelijkbaar met een chiropractor

Als u op zoek bent naar een chiropractor in Amsterdam, kunt u in veel gevallen eveneens bij ons terecht. De behandelmethode van een chiropractor is immers sterk vergelijkbaar met de manuele therapie die wij als fysiotherapeut in Amsterdam aanbieden. Het verschil tussen beide behandelingen is dat een chiropractor vanuit de wervelkolom en het zenuwstelsel werkt, terwijl wij met manuele therapie werken vanuit de spieren. Daarnaast kijken wij puur naar het gebied waar de pijn zit en kijkt een chiropractor vaak naar het hele lichaam. Een chiropractor gebruikt specifiek uitgevoerde correcties en maakt vaak gebruik van röntgenfoto’s. Een behandeling van een chiropractor gaat dus verder dan die van onze manueel therapeut in Amsterdam. De overeenkomst van de behandelingen is echter dat deze allebei gericht zijn op het verbeten van lichaamsverbeteringen. Bent u benieuwd of wij u kunnen helpen? Maak gerust een afspraak om te ontdekken of manuele therapie voor u geschikt is voordat u een chiropractor in Amsterdam bezoekt.

Revalidatie bij kanker

Oncologische revalidatie is bedoeld voor patiënten die behandeld worden of al behandeld zijn voor kanker. Patiënten ervaren uiteraard vaak vermoeidheid en andere medische klachten tijdens en na de behandeling van deze ziekte. Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam zit in het netwerk van oncorevalidatie, waardoor wij herstel op maat weten te leveren. Met gepersonaliseerde conditietrainingen en massages weten wij klachten te beïnvloeden en te neutraliseren. Daarnaast is het terugvinden van het vertrouwen in het eigen lichaam een van de hoofddoelstellingen bij de oncologische revalidatie bij ons in Amsterdam.

Fitness

Zoekt u in Amsterdam een plek om verantwoord te sporten onder begeleiding van een kundige fysiotherapeut? Kies dan voor Fysiofit. Dit is een verantwoorde manier om te trainen in een kleine setting en een non-competitieve sfeer. Wanneer u hinder ondervindt van chronische lichamelijke klachten, dan bieden wij u een oefenschema op maat. Verder is het zo dat bij alle behandelingen die hierboven zijn benoemd u gratis zelfstandig drie keer per week op onze praktijk in Amsterdam kunt komen fitnessen om te werken aan uw herstel.

Orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie richt zich op de voorbereiding voor een operatie en op het herstel na een operatie aan het bewegingsapparaat van het lichaam. Hierbij gaat het vaak om een operatie aan bijvoorbeeld knie, schouder, enkel, heup of rug. Dit kan variëren van een kijkoperatie tot een totale knie- of heupoperatie. Nadat u het ziekenhuis heeft mogen verlaten krijgt u een op maat gemaakt revalidatieprogramma. U volgt dit programma zelf bij u thuis en ook bij onze fysio in Amsterdam. Deze revalidatie zal in samenwerking gebeuren met uw orthopeed. Goed om te weten is dat onze fysiotherapeut samenwerkt met de orthopeden van Xpert Orthopedie. Zij geven elke vrijdagochtend polikliniek bij Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam. Tenslotte werken we bij revalidatieprocessen na grote trauma’s samen met het Amsterdam UMC. Door goede communicatie tussen fysiotherapeuten, traumachirurgen en revalidatieartsen wordt het herstel van patiënten geoptimaliseerd.

Fysiotherapie gezocht in Amsterdam? Bel of mail ons!

Heeft u belangstelling voor een van de specialistische behandelingen van een gediplomeerde en ervaren fysio in Amsterdam? Neem dan snel contact op met Fysiotherapie Nieuw Sloten. Bel 06-22008173 of stuur een e-mail naar info@praktijkfysiotherapie.nl, dan kunt u al binnen 24 uur een afspraak hebben in onze praktijk. Daar zult u geen spijt van krijgen, want onze fysiotherapeuten behoren tot de beste als het gaat om fysiotherapie in Amsterdam en omgeving.

Wij zijn open. Behandelingen op de praktijk, aan huis en via videobellen zijn mogelijk volgens de richtlijnen van het RIVM. Graag eerst bellen, Appen of mailen.
+
Afspraak maken