skip to Main Content
Online fysio consult op afstand
Fysiotherapie bij acute klachten via videobellen

Heeft u acute klachten? Maak direct een afspraak!

Fysiotherapie met spoed bij acute klachten via online videobellen – Hoe werkt het?

1,5 meter afstand houden, risicogroepen beschermen en binnen blijven. Hoe houd je dan de beweegzorg toegankelijk in een beroep waarin menselijk contact een centrale rol speelt?

Stephanie Albers, fysiotherapeute van Fysio Nieuw Sloten legt uit:

“Het was even wennen, maar inmiddels zijn wij helemaal ingericht op het leveren van zorg op afstand. In een online omgeving kunnen we via videobellen mensen face-to-face adviseren, voorzien van persoonlijke coaching en oefenprogramma’s. Het is voor ons een nieuwe ervaring dat je via videobellen letterlijk bij je patiënt in de woonkamer uitlegt hoe ze de komende dagen het beste met hun klachten kunnen omgaan. Daarbij leer je creatief om te gaan met de oefenmogelijkheden die mensen thuis hebben. We kunnen de oefeningen ook live laten zien op afstand”.

Fysio behandeling op afstand van acute klachten en revalidatietrajecten

De eerste klanten met acute klachten van de lage rug, nek en acute knie/schouderklachten hebben we naar tevredenheid kunnen behandelen. Ook revalidatietrajecten op afstand kunnen plaatsvinden. Als je een mobiele telefoon hebt kan Fysio Nieuw Sloten je beveiligd op afstand behandelen.

De meeste praktijken bieden inmiddels fysiotherapie op afstand aan. “Zo proberen we met z’n allen de (beweeg)gezondheidszorg zo goed mogelijk op te vangen.”

Fysiotherapie consult op afstand ook na deze crisis mogelijk

Is er ook na deze crisis een toekomst voor deze innovatie? “Mensen die weinig tijd hebben of die veel in het buitenland zijn kunnen we dan nog steeds goed op deze manier behandelen.” Uiteindelijk gaat de voorkeur natuurlijk uit naar persoonlijk contact. Soms kun je een behandeling op de praktijk afwisselen met een behandeling op afstand.

Hoe kan ik een spoed een online fysio consult aanvragen?

Bel, mail, app of vul het formulier in op deze website als u een fysio behandeling op afstand wenst. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak voor een video consult te maken. Het enige dat u nodig heeft is een telefoon met camera. Spoed fysiotherapie bij acute klachten is via video bellen online snel geregeld!

Wij zijn open. Behandelingen op de praktijk, aan huis en via videobellen zijn mogelijk volgens de richtlijnen van het RIVM. Graag eerst bellen, Appen of mailen.
+
Afspraak maken