skip to Main Content

Binnen 24 uur terecht bij onze fysio in Slotervaart

Bent u op zoek naar de beste fysio in Slotervaart? Fysiotherapie Nieuw Sloten biedt een behandeling op maat. En dat al binnen 24 uur! Onze praktijk heeft ruim 35 jaar ervaring omtrent fysiotherapie, manuele therapie, fitness, sportmassages en orthopedische revalidatie. Wij werken hierbij met flexibel inzetbare fysio’s, zodat u binnen een dag na uw aanmelding al terecht kunt. Al onze fysiotherapeuten volgen geregeld cursussen en bijscholingen, waardoor zij geheel op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de fysiotherapie. Tevens zijn onze fysiotherapeuten geregistreerd in het CKR kwaliteitsregister. Doordat wij met alle zorgverzekeraars een contract hebben afgesloten, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u niet bij ons terecht kunt. En wist u dat onze praktijk uitstekend bereikbaar is en dat u gratis voor de deur parkeert? Wij vertellen u graag welke behandelingen wij u in Slotervaart kunnen bieden. Hieronder leest u er meer over.

Heeft u klachten? Maak een afspraak!

Een afspraak maken is simpel en u kunt binnen 24 uur al terecht! Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Fysiotherapie

Fysiotherapie Nieuw Sloten verzekert u in Slotervaart van de juiste expertise omtrent het behandelen van allerhande klachten aan uw spieren en gewrichten. Om uw behandeling op een zo goed mogelijke manier te laten verlopen, werken wij samen met huisartsen en specialisten in en in de omgeving van Slotervaart. Zijn uw spieren geregeld overbelast of verkrampt? Dan bent u bij onze fysiotherapeut aan het juiste adres. Het volgende bieden wij aan binnen het traject van onze fysiotherapie:

  • Massages: door uw spieren te masseren bevorderen wij actief herstel
  • Oefentherapie, waardoor ervoor wordt gezorgd dat uw spieren precies de juiste bewegingen maken en binnenkort weer vrij kunnen bewegen
  • We coachen u actief, zodat u goed inzicht krijgt in hoe u uw spieren kunt gebruiken en ontlasten

Bij de start van uw behandeling, zal de fysiotherapeut eerst een volledig gepersonaliseerd behandelingsplan opstellen. Indien u dit plan volgt, zal u uw doelstellingen snel kunnen behalen. Indien gewenst kunnen wij ook in Slotervaart op huisbezoek komen.

Revalidatie bij sportblessures

Bent u geblesseerd geraakt tijdens het sporten en wenst u de draad binnenkort weer op te pakken? Onze sportrevalidatie in Slotervaart is dan de beste optie voor u. Dit omdat onze therapeuten zelf ook ervaring hebben in de topsport en recreatieve sport. Met een op maat gemaakt trainingsprogramma, keert u onder begeleiding terug in uw eigen sport. In dit programma worden bepaalde elementen opgenomen die geheel zijn afgestemd op uw specifieke sport. Zo zijn wij ervaren in tennis, zwemmen, voetbal en diverse andere vormen van sport. Het doel van onze fysio is altijd u te coachen en te adviseren, zodat u zelfverzekerd terugkeert naar uw sport.

fysiotherapie slotervaart

Sportmassage slotervaart

Sportmassage

Onder de massages die onze fysio in Slotervaart aanbiedt valt ook de sportmassage. De fysiotherapeut zal de relevante spieren of het specifieke gedeelte diep masseren. Dit maakt een sportmassage ontspannend en herstelbevorderend. Tevens werkt deze massage preventief tegen blessures. De verbetering van uw doorbloeding en de opgewekte wrijvingswarmte zorgen ervoor dat u een ontspannen gevoel krijgt. Dit maakt onze sportmassage ook geschikt voor niet-sporters.

Revalidatie bij kanker

Wordt u momenteel behandeld voor kanker of bent u hiervoor behandeld? Wij bieden tevens oncologische revalidatie. Veelal voelen patiënten zich moe of ervaren zij andere medische klachten tijdens of na de behandeling van kanker. Doordat wij ons in het netwerk van oncorevalidatie bevinden, kunnen wij herstel op maat bieden. Door onze massages en gepersonaliseerde conditietrainingen, kunnen wij de klachten neutraliseren en beïnvloeden. Ook het terugvinden van het vertrouwen in uw lichaam is een hoofddoelstelling van onze oncologische revalidatie in Slotervaart.

Manuele therapie

Manuele therapie kan u ondersteuning bieden bij het bestrijden van klachten in uw nek of rug. Onze manueel therapeut zorgt ervoor dat uw gewrichten weer makkelijk beweegbaar worden. Doordat de pijn afneemt, zullen uw bewegingen eenvoudiger te maken zijn. Bij de volgende klachten is manuele therapie een geschikte behandeling voor u:

  • Pijn in uw hoofd en/of nek
  • Nek- en schouderklachten die doortrekken tot in uw armen
  • Hoge rugklachten, met pijn hoog in de rug en rib- en borstpijn
  • Lage rugklachten, ook met uitstralende pijn in uw benen

Bij de start van uw behandeling, zal de manueel therapeut uw klachten met u bespreken. Ook zal de fysiotherapeut een onderzoek uitvoeren, waarna er in samenwerking met u een behandelplan wordt opgesteld.

Vergelijkbaar met een chiropractor

Als u op zoek bent naar een chiropractor in Slotervaart, kunt u in veel gevallen eveneens bij ons terecht. De behandelmethode van een chiropractor is immers sterk vergelijkbaar met de manuele therapie die wij als fysiotherapeut in de omgeving van Slotervaart aanbieden. Het verschil tussen beide behandelingen is dat een chiropractor vanuit de wervelkolom en het zenuwstelsel werkt, terwijl wij met manuele therapie werken vanuit de spieren. Daarnaast kijken wij puur naar het gebied waar de pijn zit en kijkt een chiropractor vaak naar het hele lichaam. Een chiropractor gebruikt specifiek uitgevoerde correcties en maakt vaak gebruik van röntgenfoto’s. Een behandeling van een chiropractor gaat dus verder dan die van onze manueel therapeut in de omgeving van Slotervaart. De overeenkomst van de behandelingen is echter dat deze allebei gericht zijn op het verbeten van lichaamsverbeteringen. Bent u benieuwd of wij u kunnen helpen? Maak gerust een afspraak om te ontdekken of manuele therapie voor u geschikt is voordat u een chiropractor in Slotervaart bezoekt.

Orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie omvat fysiotherapie omtrent het voorbereiden op een operatie of het herstel na een operatie. Veelal gaat het hierbij om een operatie aan de knie, schouder, enkel, heup of rug. Er kan sprake zijn van een kijkoperatie tot een totale knie- of heupoperatie. nadat u het ziekenhuis verlaat, wordt u een op maat gemaakt revalidatieprogramma aangeboden. Dit programma volgt u zowel thuis als bij onze fysio nabij Slotervaart. Dit vindt tevens plaats in samenwerking met uw orthopeed. Wij werken samen met de orthopeden van Xpert Orthopedie. Ook werken wij bij revalidatieprocessen na grote trauma’s samen met het Amsterdam UMC. Wij bewerkstelligen het herstel van patiënten door een goede communicatie tussen fysiotherapeuten, revalidatieartsen en traumachirurgen.

Fitness

Bent u vanuit Slotervaart op zoek naar een plek waar u onder begeleiding van een fysiotherapeut verantwoord kunt sporten? Maak dan de keuze voor Fysiofit. U kiest er dan voor om op een verantwoorde manier te trainen in een kleine setting, waar een non-competitieve sfeer hangt. Heeft u last van chronische lichamelijke klachten, dan kunnen wij u een oefenschema op maat bieden. Ook is het zo dat u bij het volgen van bovenstaande behandeltrajecten gratis zelfstandig drie keer per week in onze praktijk kunt fitnessen. Zo bent u actief bezig met uw herstel.

Fysiotherapie gezocht in Slotervaart? Neem contact op!

Bent u geïnteresseerd in een van onze specialistische behandelingen? En wenst u met behulp van onze fysio aan uw herstel te werken? Neem dan vandaag nog contact op met
Fysiotherapie Nieuw Sloten. Bel ons via 06-22008173 of stuur een e-mail naar info@praktijkfysiotherapie.nl. Al binnen 24 uur kunnen wij u in onze praktijk inplannen. Onze fysiotherapeut helpt u graag op weg naar herstel in Slotervaart.

Wij zijn open. Behandelingen op de praktijk, aan huis en via videobellen zijn mogelijk volgens de richtlijnen van het RIVM. Graag eerst bellen, Appen of mailen.
+
Afspraak maken