skip to Main Content

Manuele therapie bij Fysiotherapie Nieuw Sloten

Zoekt u in of rond Amsterdam een manueel therapeut? Dan zit u goed bij Fysiotherapie Nieuw Sloten. Wij hebben al ruim 35 jaar ervaring in deze en andere disciplines. Na het eerste contactmoment kunt u vaak al binnen 24 uur bij ons op afspraak komen. Deze flexibiliteit is sowieso wat onze fysio’s kenmerkt. Zij volgen regelmatig bijscholingen en cursussen. Hierdoor weten we altijd wat er speelt wat betreft wetenschappelijke ontwikkelingen binnen ons vakgebied. In het CKR-kwaliteitsregister vindt u dan ook de namen van al onze fysiotherapeuten terug. Wij hebben contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. U kunt dus zeker bij ons terecht. Bovendien kunt u gerust met de auto naar onze praktijk komen. Wij zijn per auto uitstekend bereikbaar en u kunt nog gratis (!) voor onze deur parkeren ook. Lees verder voor meer specifieke informatie over de specialistische behandelingen van onze manueel therapeut in Amsterdam.

Heeft u klachten? Maak een afspraak!

Een afspraak maken is simpel en u kunt binnen 24 uur al terecht! Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Waarvoor is manuele therapie?

De manueel therapeut van Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam is gespecialiseerd in het bestrijden van klachten in de nek en in de rug. Er zal veel aandacht besteed worden aan uw gewrichten – en het correct en soepel laten bewegen daarvan. Dit doet pijn afnemen, waardoor alle andere bewegen weer gemakkelijker uit te voeren zijn. Het is raadzaam manuele therapie te volgen wanneer u (een van) de volgende klachten ervaart:

 • Pijn in uw hoofd en/of nek
 • Nek- en schouderklachten die doortrekken tot in uw armen
 • Hoge rugklachten, met pijn hoog in de rug en rib- en borstpijn
 • Lage rugklachten, ook met uitstralende pijn in uw benen

Tijdens het eerste consult op onze praktijk in Amsterdam zal onze manueel therapeut onderzoeken wat precies uw klachten zijn en wat de oorzaak is. Het behandelplan zal aan de hand van deze gegevens worden opgesteld.

Meer over het specialisme manuele therapie

Manueel therapeut wordt men niet zomaar. Een fysiotherapeut moet hiervoor de aanvullende opleiding manuele therapie volgen. Deze opleiding duurt gemiddeld vier jaar. Verder zorgt de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie voor registratie en verplichte na- en bijscholing van de manueel therapeut. Hiermee wordt er voortdurend voor gezorgd dat de kwaliteit van de behandelingen binnen de Nederlandse manuele therapie optimaal blijft.

Handige aanvullende informatie over manuele therapie

Het is voor u waarschijnlijk handig om te weten dat u zonder verwijzing van een huisarts of een andere specialist door de manueel therapeut van Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam kunt worden onderzocht en behandeld. Uw behandelingen worden vergoed in verzekeringspakketten van bijna alle verzekeringsmaatschappijen.

Waardoor worden rugklachten veroorzaakt?

Rugklachten kunnen op uiteenlopende manieren veroorzaakt worden. Meestal is het een combinatie van oorzaken.. De bekendste oorzaken hebben we hieronder voor u op een rijtje gezet:

 • Het vaak uitvoeren van fysiek zwaar werk, zoals voortdurend bukken en tillen
 • Te veel zitten, bijvoorbeeld op kantoor of in een voertuig
 • Stelselmatig lopen in een verkeerde houding
 • In z’n algemeenheid te weinig bewegen
 • Overgewicht
 • Een verkeerde ondergrond tijdens het slapen (een te hard of te zacht matras)
 • Langdurige stress
 • De gevolgen van een bepaalde ziekte of aandoening

Maakt u een afspraak met de manuele therapeut bij Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam, dan bestuderen we snel waar uw rugklachten precies vandaan komen. Naar aanleiding daarvan wordt een behandelplan opgesteld. Hierbij wordt dan ook meteen aandacht besteed aan hoe toekomstige rugklachten voorkomen kunnen worden.

Manuele therapie

manueel therapeut amsterdam

Wat zijn mogelijke oorzaken van nekklachten?

Net als rugklachten, kunnen nekklachten op diverse manieren ontstaan. Hieronder vindt u een aantal van de meest voorkomende oorzaken van nekpijn en -klachten:

 • Een voortdurend hoge werkdruk
 • Langdurige stress
 • Te veel zitten, bijvoorbeeld op kantoor of in een voertuig
 • Te weinig lichaamsbeweging
 • Een plotselinge gebeurtenis, zoals een ongeluk of een spierverrekking

Bij Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam zal onze manueel therapeut bij uw eerste consult beoordelen op het ontstaan van uw nekklachten. Daarna wordt een behandelplan samengesteld en kunnen de behandelingen al snel beginnen.

Fitness

Fysiotherapie Nieuw Sloten doet aan Fysiofit. Dit is een manier om verantwoord te trainen in een kleinschalige setting en een non-competitieve atmosfeer. Dit alles gebeurt bovendien onder begeleiding van een deskundige fysiotherapeut. Hij of zijn biedt u een oefenschema op maat aan, zodat u met bijvoorbeeld chronische lichamelijke klachten gericht kunt trainen. Volgt u bij ons in Amsterdam een behandeltraject van de manueel therapeut? Dan mag u liefst drie keer per week gratis komen fitnessen in onze fitnessruimte. Op deze manier kunt u op zelfstandige basis werken aan de bevordering van uw herstel.

Manuele therapie gezocht in Amsterdam? Bel of mail ons!

Heeft u interesse in de behandelingen van de manueel therapeut van Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam? Vooral bij rug- en/of nekpijn kan dit wel eens de ideale oplossing voor u zijn. Bel 06-22008173 of stuur een e-mail naar info@praktijkfysiotherapie.nl om hier meer over te weten. Binnen 24 uur kunt u al een afspraak hebben in onze praktijk. Dat Fysiotherapie Nieuw Sloten tot de beste aanbieders van manuele therapie in Amsterdam behoort, zult u vervolgens snel ontdekken.

Wij zijn open. Behandelingen op de praktijk, aan huis en via videobellen zijn mogelijk volgens de richtlijnen van het RIVM. Graag eerst bellen, Appen of mailen.
+
Afspraak maken