skip to Main Content

Pak uw rugklachten aan met Fysiotherapie Nieuw Sloten

Zoekt u een goede fysiotherapeut in Amsterdam om uw rugklachten te bestrijden? Fysiotherapie Nieuw Sloten heeft al ruim 35 jaar ervaring met onder andere fysiotherapie, manuele therapie, fitness, orthopedische revalidatie en meerdere soorten massages. Onze fysio’s zijn dusdanig flexibel inzetbaar, dat u al binnen 24 uur na uw aanmelding bij ons terecht kunt voor een eerste afspraak. Daarnaast is het goed om te weten dat onze fysio’s regelmatig cursussen volgen en zich laten bijscholen. Hierdoor zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen in alle facetten van de fysiotherapie. Onze fysiotherapeuten zijn bovendien allen geregistreerd in het CKR-kwaliteitsregister. Verder hebben wij met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten en is onze praktijk uitstekend bereikbaar, ook met de auto. Kortom, als u in Amsterdam een fysio zoekt die u van uw rugklachten kan afhelpen, dan is Fysiotherapie Nieuw Sloten een ideale optie voor u. Lees verder of neem contact met ons op voor meer informatie.

Heeft u klachten? Maak een afspraak!

Een afspraak maken is simpel en u kunt binnen 24 uur al terecht! Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Waardoor worden rugklachten veroorzaakt?

Rugpijn en rugklachten kunnen vele verschillende oorzaken hebben. Vaak is er sprake van een combinatie van oorzaken. Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat de volgende gronden betrekking hebben op uw rugklachten, maar dit zijn wel de meest voorkomende oorzaken van rugpijn:

 • Het uitvoeren van veel fysiek zwaar werk, zoals voortdurend bukken en tillen
 • Te veel zitten, bijvoorbeeld op kantoor of in een voertuig
 • Stelselmatig lopen in een verkeerde houding
 • In z’n algemeenheid te weinig bewegen
 • Overgewicht
 • Een verkeerde ondergrond tijdens het slapen (een te hard of te zacht matras)
 • Langdurige stress
 • Gevolgen van een bepaalde ziekte of aandoening

Wanneer u een afspraak maakt bij Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam, dan zullen we snel bekijken en vaststellen wat de oorzaak is van uw rugklachten. Naar aanleiding daarvan zetten we hoog in op onder andere het voorkomen van toekomstige rugklachten.

Fysiotherapie

De fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam beschikken over alle expertise die benodigd is voor het adequaat behandelen van alle klachten aan het bewegingsapparaat van de mens. Voor het behandelen van onder meer rugklachten werken we nauw samen met vele andere specialisten uit Amsterdam en omgeving. Ondervindt u vaak hinder van verkrampte en overbelaste spieren in uw rug? Meld u dan aan bij onze fysiotherapeut, zodat we een behandeltraject kunnen starten dat uit de volgende basiselementen bestaat:

 • Massages: door uw spieren te masseren bevorderen we het herstel
 • Oefentherapie, waardoor uw spieren precies de juiste bewegingen maken, waarna deze binnenkort weer vrij kunnen bewegen
 • We geven actieve coaching, zodat u goed inzicht krijgt in hoe u uw spieren wel en niet kunt belasten

Wanneer u zich aanmeldt bij onze fysiotherapeut, dan begint het allemaal met het op maat samenstellen van een behandelingsplan. Door dit plan na te leven zullen de geformuleerde doelstellingen behaald worden en zullen de rugklachten dus verdwijnen. Zo nodig kunnen behandelingen ook bij u thuis, in of rond Amsterdam, plaatsvinden.

Sportmassage

Orthopedische revalidatie bij rugklachten

Manuele therapie

Wanneer u nek- en/of rugklachten hebt, dan is manuele therapie een van de geschiktste manieren om deze te bestrijden. De manueel therapeut van Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam zorgt alleszins voor vermindering van rugklachten, waardoor u uw gewrichten gemakkelijker kunt bewegen. De rugklachten zullen afnemen en bewegingen zullen binnenkort weer met minder of geen pijn doen. Vraagt u zich af voor welke klachten onze manuele therapie in Amsterdam precies geschikt is? Dat is bij de volgende (pijn)klachten:

 • Pijn in uw hoofd en/of nek
 • Nek- en schouderklachten die doortrekken tot in uw armen
 • Hoge rugklachten, met pijn hoog in de rug en rib- en borstpijn
 • Lage rugklachten, ook met uitstralende pijn in uw benen

Wanneer u zich aanmeldt voor manuele therapie bij Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam, dan zal tijdens een eerste consult eerst geanalyseerd worden wat uw exacte klachten zijn en wat hiervan de oorzaken kunnen zijn. Bij het opstellen van het behandelplan wordt hier uiteraard de nadruk op gelegd.

Orthopedische revalidatie

Ondergaat u binnenkort een operatie aan bijvoorbeeld uw rug, schouder, heup, knie of enkel? Of heeft u onlangs een dergelijke operatie ondergaan? Of dit nu een kijkoperatie is of een ‘echte’ operatie; orthopedische revalidatie is in deze situaties erg belangrijk. Bij het verlaten van het ziekenhuis krijgt u een op maat gemaakt revalidatieprogramma mee. Dit programma kunt u vaak gedeeltelijk thuis en deels bij de fysiotherapeut volgen. Deze revalidatie komt overigens tot stand met belangrijke assistentie van uw orthopeed. Goed om te weten is dat wij een partnerschap hebben met Xpert Orthopedie. Een afvaardiging van hen bezoekt elke vrijdagochtend onze praktijk in Amsterdam voor een polikliniek. Daarnaast hebben we ook samenwerkingsverbanden met onder meer het Amsterdam UMC en hun traumachirurgen en revalidatieartsen. Op deze manier kunnen we u in Amsterdam en omgeving de meest complete behandeltrajecten bieden voor uw rugklachten of andere klachten.

Fitness

Als u in Amsterdam een plek zoekt waar u verantwoord kunt sporten onder begeleiding van een deskundige fysio, dan is Fysiofit bij Fysiotherapie Nieuw Sloten ideaal voor u. Dit is een fijne manier op te trainen in een overzichtelijke setting en in een non-competitieve sfeer. U krijgt een oefenschema op maat aangeboden, zeker wanneer er sprake is van chronische rugklachten.

Zit u momenteel in een behandeltraject bij Fysiotherapie Nieuw Sloten, bijvoorbeeld om uw rugklachten het hoofd te bieden? Dan kunt u als aanvulling op de behandelingen en/of massages maar liefst drie keer per week kosteloos komen fitnessen in onze praktijk in Amsterdam. Zo kunt u het herstel van uw rugklachten of andere klachten extra bevorderen.

Fysiotherapie gezocht in Amsterdam? Bel of mail ons!

Heeft u belangstelling in de diensten van Fysiotherapie Nieuw Sloten in Amsterdam om uw rugklachten te bestrijden? Neem dan contact op met onze fysio, dan kunnen we snel kijken welke behandelmethode het meest geschikt gaat zijn. Bel 06-22008173 of stuur een e-mail naar info@praktijkfysiotherapie.nl, dan kunt u al binnen 24 uur terecht voor een afspraak in onze praktijk. U merkt dan vanzelf dat er voor het bestrijden van rugklachten in Amsterdam vermoedelijk geen betere optie is dan Fysiotherapie Nieuw Sloten.

Wij zijn open. Behandelingen op de praktijk, aan huis en via videobellen zijn mogelijk volgens de richtlijnen van het RIVM. Graag eerst bellen, Appen of mailen.
+
Afspraak maken