skip to Main Content

Bij klachten in uw rug of nek

Manuele therapie helpt u als u klachten heeft in uw nek of rug. Mogelijk straalt de pijn ook uit naar uw schouderbladen, armen of benen.

Voor welke klachten geschikt?

  • Pijn in uw hoofd of pijn in uw nek
  • Nek- en schouderklachten die doortrekken tot in uw armen
  • Hoge rugklachten, met pijn hoog in de rug en rib- en borstpijn
  • Lage rugklachten, ook met uitstraling (pijn) in uw benen

Een manueel therapeut zorgt ervoor dat uw gewrichten weer makkelijker kunnen bewegen. Daardoor neemt de pijn snel af en kunt u zich weer beter bewegen.

Manuele therapie

Wat gebeurt er tijdens de eerste behandeling?

Tijdens de eerste behandeling bespreekt de manueel therapeut met u wat uw klachten zijn. Ook onderzoekt de therapeut u. Daarna stellen we samen met u een behandelplan op.

Verwijzing en vergoeding

U kunt zonder verwijzing van een huisarts of specialist door een manueel therapeut worden onderzocht en behandeld. De behandeling wordt vergoed in bijna alle verzekeringspakketten.

Kwaliteit van de behandeling

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die een aanvullende opleiding manuele therapie heeft gevolgd. Die opleiding duurt gemiddeld 4 jaar. De Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT) zorgt voor registratie en verplichte na- en bijscholing van de manueel therapeut.

Wij zijn open. Behandelingen op de praktijk, aan huis en via videobellen zijn mogelijk volgens de richtlijnen van het RIVM. Graag eerst bellen, Appen of mailen.
+
Afspraak maken